2021 har varit ett minnesvärt år, eller hur? En sak som det har gjort är att vi alla har fått chansen att prova något nytt, öva på olika färdigheter och njuta av våra hobbyer. Saker som är perfekta för en årsbok. Om du inte vet var du ska börja kommer här några tips som hjälper dig att designa din fotobok från början till slut. 

Välj omslag till din årsbok

Årsbokens omslag kommer att synas i ditt hem, så se till att den blir riktigt snygg. Din historia börjar med omslaget, så välj en bild som anger temat för din bok. Om det är ett familjealbum, placera det bästa gruppfotot av familjen på omslaget. Använd de första bilderna av din bebis på framsidan till en bebisbok. Vi har kreativa teman för årsböcker som hjälper dig gruppera dina bilder, om du behöver fler idéer för att komma igång. Här är ett annat tips för att designa ditt omslag – varför inte lägga till ett 2021-mönster på omslaget för att ge det en kreativ touch? Men du kan även välja ett enkelt linneomslag och låta trycka året på detta, om du har svårt för att välja bild till framsidan.

Välj ordningsföljd för bokens bilder

Att välja bilder från ett helt år kan vara knepigt. Men om du vill sortera bilderna i din fotobok kronologiskt har vi några organisatoriska tips för att hjälpa dig hålla ordning på dina filer. När dina filer ligger i ordningsföljd kan du placera dem i en tidslinje för året i din fotobok. Om du inte vill ordna dina bilder kronologiskt kan du fundera på om du vill gruppera dem efter färg eller tema? Du kan placera bilder med liknande färger tillsammans eller skapa en grupp av bilder från din hemester eller resor du gjort under året. Du kan även tillägna delar av din fotobok åt dem som bidrog till att göra ditt år så fantastiskt. Varför inte samla ihop alla bilder på dina föräldrar och sedan skapa en ny del för dina favoritbilder av vännerna?

Ha kul med våra designalternativ

Våra egna illustratörer skapade hundratals nya design-mallar förra året så att du kan göra dina fotoböcker personliga. Lek med clip art, bakgrunder, mönster och ramar för att skapa en unik årsbok. Alla designfunktioner är redigerabara så att du kan tweaka den så mycket du vill. Våra årsböcker är väldigt lätta att skapa så sätt igång och ha kul med dem. 

Lägg till minnessaker till din årsbok

Din årsbok behöver inte bara innehålla bilder: du kan  även lägga till de minnessaker som du samlat ihop under året. Kom ihåg att små ögonblick kan vara de som är mest minnesvärda – om du har lyckats göra någon resa eller besökt ett museum eller en konstutställning, varför inte skanna in biljetter och program? Som hjälp har vi har tips på hur du skannar dina bilder och minnessaker.

Skriv en introduktion till varje del av din fotobok

En kort introduktion till varje månad eller varje del av din årsbok är ett bra sätt att sammanfatta alla höjdpunkter under året. Du kan skriva ett kort avsnitt och beskriva vart du åkte och vad du gjorde där. Detta gör din berättelse ännu mer levande.

Lägg till några citat

Har du ett inspirerande citat eller kanske en sång som summerar ditt år? Du kan lägga till citat eller sångtexter bredvid dina bilder.

Låt dina bilder berätta historien

Om du vill att bilderna ska tala har vi massor med layouter som du kan experimentera med. Du kan använda en informell mosaikstil för flera mysiga familjebilder eller testa en layout med en bild på varje sida för att visa upp ett fantastiskt landskap.

Avrunda din bok!

Ett bra sätt att avrunda året 2021 i din årsbok är att minnas året med siffror. Du kan skapa en sida med antalet projekt du har genomfört, de platser i grannskapet som du har besökt eller alla nya ord som din bebis lärt sig under året.

Vi hoppas vi har gett dig några idéer så att du kan sätta igång med din årsbok. Så börja skapa din fotobok och fira 2021 med stil. 

Skapa din årsbok

Vi ser fram emot din årsbok. Dela din skapelse med oss genom #önskefoto, eller ge dina vänner fotobokstips genom att klicka på ikonerna nedan för att dela denna blogg på sociala medier.

Kommentarer