En personlig årsbok är ett underbart sätt att minnas alla ögonblick som gjorde året så fantastiskt – stora som små! Du har kanske börjat med en ny hobby och vill dokumentera hur långt du har kommit? Eller göra en årsbok till barnen fylld med bilder från alla deras äventyr? I en årsbok får du chansen att njuta av varje steg på resan. Om du inte vet var du ska börja, utgå från våra tips på hur du designar din årsbok från början till slut.

Välj omslagsbild

Omslaget på årsboken kommer att stå på hedersplats i hemmet, så välj bilden med omsorg. Det är på omslaget din historia börjar, så välj ett foto som sätter tonen för hela boken. Om det är ett familjealbum, välj ut en fin gruppbild till omslaget. Till en babybok kan du välja det allra första fotot av barnet till omslaget. Vi har också tagit fram kreativa årsboksteman som hjälper dig att gruppera dina foton, om du behöver fler idéer för att komma igång.

Vårt bästa tips: lek loss med olika omslagsdesigner. Välj ett stilrent och enkelt linneomslag med året tryckt på, eller använd hela bilden på omslaget för att göra ett färgstarkt statement. Du väljer.

Välj ordning i boken

Det kan vara svårt att samla foton från ett helt år i en viss ordning. Men om du vill arrangera årsboken kronologiskt har vi några tips på hur du bäst organiserar bilder som hjälper dig att styra upp bland filerna. När filerna väl är i ordning kan du arrangera dem i fotoboken som en tidslinje över året. Om du inte vill sortera fotona i kronologisk ordning kan du kanske gruppera dem efter färg eller tema. Du kan samla bilder i liknande färgskala eller skapa ett avsnitt med foton från hemestrar eller resor som ni har gjort i år. Du kan också ägna delar av fotoboken till människor som har gjort ditt år så fint. Eller varför inte placera alla bilder på dina föräldrar tillsammans och sedan skapa ett nytt avsnitt med alla dina favoritbilder på vännerna?

Lek loss med våra designfunktioner

Våra egna illustratörer har skapat hundratals nya designs det senaste året för att du ska kunna anpassa dina årsböcker till perfektion. Utforska våra clip arts, bakgrunder, mönster och ramar för att göra din årsbok unik. Alla designfunktioner kan redigeras, så du kan finjustera dem hur mycket du vill. Tänk dock på att du inte behöver vara grafisk designer för att skapa något alldeles extra hos önskefoto! Våra årsböcker är otroligt enkla att skapa, så kasta dig in och ha så kul.

Lägg till minnesföremål i årsboken

Årsboken behöver inte bara innehålla vanliga foton, du kan också lägga till minnesföremål som du har samlat på dig under året. Tänk på att de små ögonblicken kan vara de mest minnesvärda. Har du besökt några museer eller gallerier i år? Eller har du kanske sparat biobiljetterna från en romantisk filmdejt? Du kan enkelt lägga till dem genom att skanna minnesföremålen och överföra bilden till skaparverktyget. Läs våra tips på hur du skannar bilder och minnesföremål om du behöver hjälp med det här (det är enklare än det låter!).

Skriv en inledning till varje avsnitt i fotoboken

En kort inledning till varje månad eller del av årsboken är ett bra sätt att sammanfatta årets höjdpunkter och ger extra tyngd till din färdiga kreation. Du kan skriva ett kort stycke där du förklarar vart du reste och vad du hittade på, eller något annat som gör din berättelse mer levande. Om du inte är någon skribent, gör det enkelt. Skriv datum och presentera avsnittet med en kort lista över händelse, aktiviteter eller resor.

Lägg till citat

Tycker du om inspirerande citat? Eller finns det kanske en låt som sammanfattar ditt år? Lägg till citat eller sångtexter bredvid bilderna, det är ett roligt sätt att göra din årsbok mer personlig.

Låt bilderna tala för sig

Det är sant som det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Så om du vill att dina foton ska sköta snacket i årsboken har vi massor av spännande layouter som du kan leka loss med. Välj en informell, mosaikinspirerad stil med massor av härliga familjebilder, eller prova en layout med ett enda foto per sida för att visa upp spektakulära landskap eller storslagna miljöer.

Avrundning!

Ett bra sätt att avrunda årsboken är genom att se tillbaka på 2022 i siffror. Du kan göra en sida där du skriver upp hur många projekt du har slutfört, vilka platser du har besökt i grannskapet eller alla nya ord som din lilla gullunge har lärt sig under året.

Vi hoppas att du har fått många nya idéer, så att du kan sätta igång med din årsbok och fira 2022 i storslagen stil.

SKAPA DIN ÅRSBOK

Vi vill gärna se era årsbokskreationer. Dela dem med oss genom att tagga #önskefoto, eller ge dina vänner inspiration till en årsbok genom att klicka på ikonerna nedan och dela.

Kommentarer