För de flesta av oss är det bilderna inuti din fotobok som vi bryr oss allra mest om. Men det finns mycket du kan göra för att få ett kreativt omslag också. Vi har satt ihop 9 tips för att väcka omslaget till din nästa fotobok till liv, oavsett tillfälle. ”

Barn

Skriv ditt barns namn i textmönster

Ett enkelt men effektiv sätt att göra ditt omslag extra poppigt på är att använda ett textmönster – t.ex. dina barns namn över din favoritbild av dem.

Använd ett foto av ditt barns handavtryck

En annan bra idé till en barnfotobok är att använda ett foto av ditt barns handavtryck på en vit bakgrund. Ännu bättre, gör en för varje födelsedag, så har du varje milstolpe sparad i flera år framöver.

Ge en färgkod till ditt omslag

Kör på ett färgkodat tema på omslaget för att verkligen skapa en poppig känsla. Du kan använda flera bilder med vår redigerare, så håll isär dem med passande färgblock för bästa möjliga intryck.

Kolla in våra bloggar om hur man tar de bästa barnbilderna och hur man skapar en barnbok, för inspiration.

Par

Klipp ut foto

Om du gör en fotobok av ditt bröllop får du en väldigt enkel men snygg stil genom att “”klippa ut”” ett fotografi av er två som vi gjort ovan. För att fullborda den här looken, lägg till ett foto på en färgad bakgrund som du väljer och applicera ett av de geometriska formmönstren från offline-redigeraren.

Minimalistisk smal remsa

Välj ut dina bästa spontanbilder av er två och skapa enkel layout med smala remsor för att visa alla bilder tillsammans. Avsluta det hela med en liten minimalistisk blomma och skriv era namn längst ner.

Skarp, ren och rolig

För en rolig idé till din fotobok som är enkel att göra, ta ett foto av er två i en rolig pose på en färgglad bakgrund. Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme kring fotot så att det verkligen sticker ut och lägg till en lättsam titel som en sista touch.

Och om du behöver inspiration för att skapa den perfekta fotoboken från ert bröllop har vi vad du behöver.

Kokböcker

Kokbok volymer enligt typ

Om du gillar gör-det-själv kokböcker, skapa ditt eget bibliotek genom att dela in dina kulinariska kreationer i kategorier, så som förrätter, vegetariska rätter och efterrätter. Varför inte dela omslaget i två delar – med maträtten i den övre halvan och listan över ingredienser i den nedre. Repetera för varje kategori.

Kokbok volymer enligt ingredienser

Du kan också gå till väga på samma sätt genom att dela in dina favoritingredienser i kategorier – som alla dina bästa vegetariska recept eller alla fiskrecept – och ge omslagen färgkoder med en bild av huvudingrediensen för att ge den en extra professionell look.

Klassisk kokbok

Om du inte kan välja bara en ingrediens till omslaget, varför inte använda massor? Hitta en fin bordsyta i trä, samla ihop alla personliga ingredienser som utgör dina rätter och ta en bild uppifrån i instagram-stil.

För mer inspiration, kolla in våra tips på hur du tar de bästa matfotona och kreativa tips på hur du skapar din egen kokbok.

Handla nu

Det finns såklart massa fler sätt att ge omslaget till din fotobok lite extra kärlek. Visa upp dina kreationer med taggen #onskefoto där du kanske också kan få lite inspiration.

Kommentarer