Julen är den perfekta tiden att ta fantastiska bilder av hela familjen när den är samlad. Du vill ta de bästa bilder du kan – särskilt om du funderar på att skapa ytterligare några av dina fotoprodukter under det nya året. Vare sig du använder din mobil eller en DSLR-kamera, här är några råd och tips som vi rekommenderar och som kommer att hjälpa dig ta fantastiska bilder i jul.

Ta ett fantastiskt porträtt

Naturligt ljus är en av de bästa faktorerna för ett fantastiskt porträttfoto och vintersolen kan vara ett av det mest effektiva ljusen du kan använda. Se bara till att du inte tar bilden direkt mot solen eller att ditt objekt måste kisa. Om du är inomhus, försök se till att det är en viss mängd naturligt ljus i rummet eller om det är på natten, se till att använda en justerbar lampa för att få rätt effekt. En skrivbordslampa är ett fantastiskt sätt att belysa din bild på natten. Justera exponeringen för att släppa in mer ljus om du inte har tillräckligt med naturligt ljus. Ljus är naturligtvis mycket viktigt men försök också använda ett lågt skärpedjup. Detta säkerställer att bakgrunden är suddig och ger ditt objekt mer fokus. Genom att göra det, i synnerhet om bakgrunden är julbelysning eller juldekorationer, säkerställer du att du tar ett riktigt porträtt och inte ett vanligt julfoto. Det är också en bra idé att växla mellan arrangerade foton och att ta uppriktiga bilder så att du kan fånga alla de bästa ögonblicken.

Gruppbilder

Familjejulbilden är en fantastisk tradition att ha och det bästa tipset för detta är att se till att alla är i bild – låt inte någon gömma sig bakom juldekorationerna. Se till att de som är längre är längst bak och barnbarnen är längst fram men försök blanda generationerna när det är möjligt. Ge bilden lite julkontext genom att ta bilder runt granen, vid juldekorationer, med alla i jultröjor eller till och med runt julbordet. Öka skärpedjupet till någonstans mittemellan ((f4 till f5.6) för att säkerställa att alla är i fokus – äve om du har fler än en rad med människor i bild. När du tar en vidvinkelbild, undvik att ha människor i ramens kant. På grund av vidvinkellinsens optik, kan saker i bildens kant bli något böjda.

Julmat och juldekorationer

Se till att ta en bild av alla dekorationerna i perfekt skick innan familjen trängs ihop. När det gäller maten, försök ta en bild av julbordet i all sin prakt med alla rätter framdukade innan familjen hugger in. På samma sätt som med andra fototips, försök arrangera ljuset så att det inte är för skarpt och det inte är för många skuggor. Försök ta reda på vilken typ av vinkel maten ser bäst ut i – ska bilden tas ovanifrån eller från en lägre vinkel? Se till att dina bilder har en hjälte att fokusera ögat på – om bilden är för rörig kan den kännas överlastad. Placera också kompletterande föremål i förgrunden och bakgrunden som hjälper till att berätta bildens historia.

Luta dig tillbaka och koppla av

När du gör dig redo för den bästa familjejulen någonsin, kontakta oss om du har några frågor om leveransproceduren, eller gå till vår sida med vanliga frågor. Allt som återstår nu är att ha en fantastisk familjetid tillsammans.

Kommentarer