Allt från anpassade fotoböcker till personliga kalendrar – önskefoto har ett så enormt sortiment av designade fotoprodukter att vi tänkte ge dig en liten rundtur bland några av våra favoriter – gamla som nya. Oavsett om du vill skapa en fotobok eller kalender eller ett Saknar dig-kort, går det snabbt och lätt med vårt utbud av designade fotoprodukter. Bara välj den du vill ha, släpp bilderna i skaparverktyget och anpassa designen tills du är helt nöjd.

Vi tittade in på vår kreativa avdelning för att få tips och råd från önskefotos copywriters och designer om hur vi kan använda några av våra mest populära designade produkter. För vem kan ge bättre råd om hur man använder önskefotos designade produkter än teamet som faktiskt har skapat dem?

  • Skapa fantastiska fotoprodukter med önskefoto
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt när och var som helst

1. Skapa en familjeplanerare

Om ni är en stor familj är det otroligt praktiskt att skapa en hjälpreda som håller koll på läget och var alla ska vara under veckan. Ett av de bästa sätten att göra det är med en av våra personliga familjeplanerare. Det är ett enkelt och roligt sätt att se vad alla i familjen hittar på.

Ta en titt på vår designade kalenderdesign ‘Bildsamling‘. Den ser väldigt naturlig ut och passar utmärkt om du vill lägga till flera bilder på en sida med hjälp av vårt layoutverktyg. Vårt designteam rekommenderar att du skapar en familjeplanerare genom att välja en stil och sedan hålla dig till den. Du kommer att märka att när du använder enhetliga layouter passar sidorna perfekt tillsammans i hela kalendern – även om du gör egna justeringar.

2. Anpassa moderna kalendrar

Alla vill inte ha en kalender med alltför mycket dekorationer eller årstidsmarkörer. Vi förstår det – den ska ju faktiskt hänga på väggen hela långa året. Om du är ute efter något lite mer elegant och modernt, tycker vi att mindre är mer när det gäller att lägga till foton på sidorna i din anpassade fotokalender. Du behöver få de vita ytorna att göra jobbet (mer om detta senare). Genom att använda en stor bild till varje kalendermånad skapar du ett minimalistiskt utseende som ger den effekt du vill uppnå. En av våra bästsäljande kalendrar är kalenderdesignen ‘Handskrift på bilden‘ – den passar perfekt till dig som har en modern inredning i hemmet.

3. Skicka anpassade fotokort


När du skickar kort till nära och kära är hela vårt kreativa team eniga om att det är en lysande idé att vara personlig, rolig och lättsam. De menar att om du gillar att dela interna skämt med dina vänner och skicka uppmuntrande hälsningar till familjen, så bör du välja något färgstarkt och iögonfallande till din personliga kortdesign. Om det är sådant du uppskattar är våra designade temakort ‘Ljust och vackert’ vad du söker. Kolla in designen här. Du kan även välja mellan matt, extra matt och glansig finish på pappret.

4. Tips på hur du skriver Saknar dig-kort

Det är aldrig fel tillfälle att säga till någon att du tänker på dem. Vi bad vår copywritingavdelning om råd om hur man skriver kort för att berätta för någon att de finns i våra tankar. De sa till oss att ett enkelt och klassiskt ‘Tänker på dig-kort’ fungerar utmärkt för de flesta, men när du skriver till nära vänner eller familj bör du också vara så personlig som möjligt.

Teamet lade också till att du bör se till att budskapet och kortets stil fungerar väl tillsammans. De föreslog ett kort med en modern design i all enkelhet, där ett kort och gulligt men omtänksamt meddelande passar bra till. Kolla in vår designade temakortdesign ‘Hemmagjord photo booth’ för mer inspiration.

5. Gör mesta möjliga av vita ytor

Du vet att du har hamnat på en designavdelning när du hör folk prata om vita ytor. Därför tittade vi in för att fråga vår vad det egentligen betyder. Alla våra designer tog av sig lurarna och förklarade att vita ytor faktiskt är väldigt effektiva när de används i ett fotoalbum eller en anpassad fotobok. När du använder vita ytor runt dina bilder får det dem att stå ut mer och det ger sidorna ett rent och fräscht utseende.

Dessutom, tillade våra kreativa designer, passar vitt bra till alla bilder. Se till att lämna vita ytor runt dina bilder, eftersom det ger dem naturlig inramning och får själva fotot att sticka ut och skapa effekt. Kolla in vår temabok ‘Klassisk resa‘ för att se hur vita ytor verkligen bidrar till att få bilderna att imponera.

6. Skapa en babyfotobok

Vi älskar de vackra babyböcker som kunderna gör hos oss, så det är inte så konstigt att vi har massor av ljuvliga temaböcker för baby som hjälper dig att skapa din. Om du funderar på att göra en fotobok om ditt nyfödda barn, tänk på vem du gör boken till. Om boken främst är till för er föräldrar kan du hålla det enkelt och ta med barnets utveckling i milstolpar. Om det ska bli en present till barnets stolta mor- och farföräldrar som kanske inte har haft möjlighet att träffa sitt barnbarn ännu, kan det passa bra att lägga till några gulliga graviditetshistorier och anekdoter från resan, så att de kan njuta ännu mer av de första dyrbara månaderna.

Vår temabok ‘Rent och enkelt‘ är, som du kanske kan gissa, ett otroligt enkelt och stilrent sätt att utforma din babyfotobok. Kolla in den här.

7. Enhetlig design

När vi avslutade vår rundtur på den kreativa avdelningen tänkte vi att vi skulle fråga om de hade något riktigt bra råd om hur man använder önskefotos designade fotoprodukter. Då svarade teamet i mun på varandra – var konsekvent! Var noga med att vara konsekvent med teckensnitt, former, färger och produktens hela utseende. När du lägger till egna anpassningar på sidan, försök hitta något som matchar en eller flera färger som finns på dina bilder. Det kan vara så enkelt som att göra rubriken eller texten i en viss färg, eller om du lägger till former i designen se till att färgen också passar in i det övergripande temat.

Om du skapar en design från grunden kan du välja ett par färger från listrutan ‘Trendiga färger’ i fotoboksverktyget och sedan vara noga med att använda dem i hela fotoboken för att uppnå en enhetlig och konsekvent design. Ett bra exempel på detta ser du i en av våra favoriter bland designade temaböcker: ‘Popkonst‘. Den här designen har ett djärvt utseende och visar hur det kan vara otroligt effektivt att vara konsekvent när du använder färger, former och mönster.

Vi hoppas att våra expertråd har inspirerat dig att skapa egna fantastiska fotoprodukter och hjälpt dig att ta reda på vilka som passar bäst till dig. Nu är det bara att sätta igång och skapa. Titta runt på vår webbplats för att hitta designade produkter som passar till ditt projekt, eller sätt igång direkt genom att klicka på knappen nedan.

Börja skapa

Kommentarer