Joline har designat våra julkort

Nytt här på vår blogg är serien: Vårt team i strålkastarljuset, där vi i varje avsnitt kommer låta en av våra kollegor presentera ett av sina pågående projekt.
Eftersom julen står för dörren, har du säkert märkt att vi på vår hemsida sakta men säkert övergår till ett varmt och juligt tema. Med denna övergång kommer ny inspiration och självklart även ny design!

Först ut är Joline Huijer, en av våra topdesigners som ansvarar för grafik och design till våra julkort (och alla andra fotokort såklart)! Fokus för detta projekt har varit att skapa en serie av minimalistiska och vackra färdigdesignade kort som är lätta att personifiera. Vi har introducerat 8 nya varianter som varierar i stil, storlek och form för att det ska finnas något för varje smak. Nedan är ett av de korten som Joline har skapat:

julkorts designer

Vi satte oss ner med Joline för att lära oss mer om hennes värld och jobb som som designer.

Vilken är din roll i designteamet och hur länge har du jobbat för önskefoto?

Jag har jobbat som produktdesigner i 3,5 år på önskefoto. Kort och gott tar jag hand om design och layouter till de flesta färdigdesignade produkterna, såsom fotokort, kalendrar och färdigdesignade temaböcker.

Det är även jag som tar de flesta produktfotografierna till hemsidan, kampanjer, social media etc.

Vilken superkraft har du?

Om du gör de saker du älskar och du gör det regelbundet, blir du ofta väldigt bra på det. Min superkraft är att illustrera. Jag är glad över att kunna använda mig av denna ”superkraft” när jag skapar färdigdesignade produkter.

Jag ritar även mycket på min fritid. Min inspiration kommer från  saker i det dagliga livet.

Vilka designbloggar och tidningar läser du?

Det varierar en hel del. Det finns mycket som jag gillar att besöka/läsa/följa, men några favoriter är:

Creative boom.com – En konst, design, lifestyle blogg och ett medium för alla typer av annonsmaterial över hela världen.

Abduzeedo – En bred samling av inspiration och information. Bortsett från detta erbjuder de handledning som är mycket praktiskt för att hålla mig uppdaterad som designer.

Jag spenderar även mycket tid på Pinterest. Det kan hålla mig upptagen i timmar och jag älskar det.  🙂

Vill du förvandla ett av Jolines vackra julkort till ditt eget personliga julkort? Leta fram ditt favoritfoto och välj den design du gillar bäst.

Lucka till!

Ditt önskefoto-team

Kommentarer