albelli förvärvar ledande fotokonsumentmärke i Skandinavien

albelli, onlinefotokonsumentmärket tillhörande det nederländska albumprinter, undertecknade idag ett avtal om att förvärva önskefoto, ett av de ledande fotokonsumentmärkena i Skandinavien. Förvärvet sker genom en försäljning av tillgångarna och skulderna hos önskefoto AB. albumprinter tar över verksamheten den 30 mars 2011.

albumprinter, en av de ledande europeiska fotobokspecialisterna, som är aktiv med konsumentmärket albelli, har förvärvat önskefoto som en del av sin kontinuerliga expansion på marknaden för online-fotoprodukter. önskefoto och dess webbplatser – www.onskefoto.se och www.allfoto.no – blir nu en del av albellis företagsportfölj med omedelbar verkan. albumprinter har en nettoförsäljning på cirka 40 miljoner EUR och är representerade i sju europeiska länder.

albumprinters VD Kees Arends: “Vi letar alltid efter goda möjligheter att expandera vår verksamhet. Förvärvet av önskefoto ger oss en mycket tilltalande plattform för tillväxt i de nordiska länderna. Sedan önskefoto grundades 1975 har det varit ett välkänt, respekterat och omtyckt varumärke i Sverige och Norge. Vi är övertygade om att kunderna kommer att uppskatta det utökade produktutbudet och vårt förbättrade program för fotoprodukter som snart kommer att finnas tillgängliga”.

“Fotobranschen behöver konsolideras. Vi anser att albumprinter är en trygg köpare som kan ta det starka önskefoto-varumärket ett steg längre. Fotobranschens framtid ligger i olika typer av bildprodukter som säljs online. En av de stora framtidsprodukterna är fotoböcker. Att säkerställa en ledande roll inom detta segment kräver stora investeringar i produktutveckling, framför allt i programvara. önskefoto har inga egna sådana resurser. Vi anser att önskefotos kunddatabas, varumärke och produktutbud gör det möjligt för albelli att få en stark placering på den svenska och norska marknaden”, säger Monika Dagberg, VD för Online Brands Nordic AB (publ).

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.