Tillbaka till översikten

Det går inte att beställa/ladda upp fotoboken. Varför?

Om du använder det nedladdade programmet och stöter på problem vid uppladdningen, beror det mest troligt på att Windowsbrandväggen hindrar programmet från att ansluta till internet. För att kunna beställa, tillåt fotoboksprogrammet ’albelli fotoböcker’ att agera genom brandväggen. Nedan finner du instruktioner för följande Windowsversioner:

Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8

Om det utöver Windowsbrandväggen finns ett eller flera andra säkerhetsprogram installerade, behöver albelli Fotoböcker tillåtas även genom dem. Instruktioner för hur du gör finner du i manualen för ditt säkerhetsprogram.

  Windows XP

  1. Öppna Startmenyn och därefter ‘Alla program’. Högerklicka på ’albelli fotoböcker’ och välj sedan ’Egenskaper’ i menyn som visas.

  2. När dialogrutan ’Egenskaper’ öppnats, välj fliken ’Genvägar’. Högerklicka på sektionen markerad ’mål’ (är ofta automatiskt markerad) och välj ’Kopiera’. På det här viset har du kopierat platsen där albelli fotoböcker ligger till din urklippshanterare.

  3. Klicka på ’Avbryt’ för att stänga dialogrutan.

  4. Gå tillbaka till Startmenyn och öppna ’Kontrollpanelen’.

  5. Öppna ’Säkerhetscenter’ och därefter ’Windowsbrandväggen’.

  6. Gå till fliken ’Undantag’ och välj där ’Lägg till program’.

  7. Klicka på ’Sök’, högerklicka i fältet för filnamn och välj ’Klistra in’.

  8. Klicka på ’Öppna’ och sedan ’OK’ så kommer Windowsbrandväggen att tillåta fotoboksprogrammet att ansluta till internet.

Windows Vista

1. Gå till Startmenyn och öppna ‘Kontrollpanelen’

2. Öppna alternativet ’Säkerhet’ och sedan ’Windowsbrandväggen’.

3. Om du blir tillfrågad om ett administratörslösenord eller en bekräftelse, vänligen ange lösenordet eller bekräfta

4. Markera rutan intill ’albelli fotoböcker’ och de nätverksplatser du vill tillåta kommunikationen för och klicka sedan på ’OK’.
Fortsätt endast till steg 4 om ’albelli fotoböcker’ inte redan finns i listan med undantagna program:

5. Klicka på ’Tillåt ett program’, välj ’albelli fotoböcker’ i listan och klicka på ’Lägg till’ så kommer Windowsbrandväggen att tillåta fotoboksprogrammet att ansluta till internet.

Windows 7

1. Gå till Startmenyn och öppna ‘Kontrollpanelen’. I sökfältet kan du skriva in sökordet ’brandvägg’. Klicka på ’Windowsbrandväggen’ när den visas bland sökresultaten.

2. I fönstret som öppnas, vänsterklicka på ’Tillåt ett program genom Windowsbrandväggen’. Detta alternativ finner du till vänster i fönstret.

3. Om du blir tillfrågad om ett administratörslösenord eller en bekräftelse, vänligen ange lösenordet eller bekräfta.

4. Markera rutan bredvid ’albelli fotoböcker’ och de nätverksplatser du vill tillåta kommunikationen för. Klicka därefter på ’OK’.

Fortsätt endast till steg 5 om ’albelli fotoböcker’ inte redan finns i listan med undantagna program:

5. Klicka på ’Tillåt ett program’ och välj ’albelli fotoböcker’. Klicka sedan på ’Lägg till’ så kommer Windowsbrandväggen att tillåta fotoboksprogrammet att ansluta till internet.

Windows 8

1. Öppna Windowsbrandväggen genom att föra muspekaren till det övre högra hörnet av skärmen tills ett sökfält och andra alternativ visas. Klicka i sökrutan som visas och skriv sökordet ’brandvägg’. Gå vidare genom att klicka på ’Inställningar’ och därefter ’Windowsbrandväggen’.

2. I ramen till vänster, klicka på ’Tillåt ett program genom Windowsbrandväggen’.

3. Klicka på ’Ändra inställningar’. Om du blir tillfrågad om ett administratörslösenord eller en bekräftelse, vänligen ange lösenordet eller bekräfta.

4. Markera rutan bredvid ’albelli fotoböcker’ och de nätverksplatser du vill tillåta kommunikationen för (privat och offentlig). Klicka sedan på ’OK’ för att bekräfta.

Fortsätt endast till steg 5 om ’albelli fotoböcker’ inte redan finns i listan med undantagna program:

5. Klicka på ’Tillåt ett program’ och välj ’albelli fotoböcker’. Klicka sedan på ’Lägg till’ så kommer Windowsbrandväggen att tillåta fotoboksprogrammet att ansluta till internet.

Hjälpte detta svar dig?

Relaterade frågor

 • Kontakt
  • Telefon 0­456-14000 9:00 -15:00
   (helgfria vardagar)
  • Livechatt Frågor eller behöver du hjälp?
Please upgrade your browser

We built Albelli using the latest technology. This makes Albelli faster and easier to use. Unfortunately, your browser doesn’t support those technologies. (download Google Chrome)