När dagarna blir kortare och vädret förändrar sig, vill man ofta skapa ett hem där det känns härligt att mysa i.

Vi har många bra tips och att ha ett mysigt hem kan betyda olika för olika människor. Det kan betyda dimljus, högar med filtar eller din favoritpodcast. Det kan också betyda varm choklad och en promenad i parken med en gammal vän. Vad det än betyder för dig så är det helt klart något som är värt att omfamnas.

Vi har tagit fram 11 tips som ger ditt hem den rätta myskänslan…

1. Gör det enkelt

vintermys interiör tips enkelhet

Försök att sätta samman ett neutralt och lugnt utrymme, med naturliga färger som grått, vitt och sand. Undvik för starka färger och oordning.

2. Tänd några ljus

vintermys interiör tips ljus

En mjuk belysning är en viktig del i att skapa en trivsam atmosfär och ljus är det enklaste sättet att göra detta på. Försök att tända många värmeljus och placera dem runt omkring i rummet eller använd större ljus i glasvaser för att skapa en lugnande gul glöd. Du kan också släcka din vanliga takbelysning och istället använda golvlampor.

3. Skapa en lycklig miljö med hjälp av dina favoritögonblick

vintermys interiör tips produkter

Skapa personliga fotoprodukter och visa upp dem i ditt hem. Om du letar efter fler idéer kan du läsa våra tips för hur du stylar ditt hem med väggdekorationer och bilder eller ta en titt på våra idéer hur du kan använda vintagebilder för att ge liv åt ditt hem.

4. Tänk vintage

vintermys interiör tips minnen

Att dekorera med föremål från ditt förflutna kommer omedelbart att göra ditt hem mysigt. Vi menar inte att du måste behålla alla gamla saker du har kommit över, men noggrant välja möbler, gamla böcker och meningsfulla prydnadssaker. Välj svartvita bilder eller minnen från semesterresor och skanna in dem och skapa fotoprodukter med hjälp av våra enkla skanningstips.

5. Använd naturmaterial

vintermys interiör tips ljus väggdekoration i trä

Hämta inspiration från naturen med rena linjer, neutrala toner, med hantverket i fokus. Inredningsdetaljer i trämaterial som bild på trä hjälper till att utveckla känslan med att ta in naturen i hemmet.

6. Underskatta inte en öppen spis

vintermys interiör tips öppen eld

Man säger att livets bästa stunder ofta inträffar runt en eld. Från att dela hemligheter med vänner och familj runt en lägereld till att mysa framför brasan med en varm dryck och en bra bok. Den öppna spisen kommer att göra det mysigt hela vintern.

7. Skapa textur

vintermys interiör tips texturer

Det finns ingenting bättre än filtar, mattor, kuddar och överkast. Välj en blandning av stickningar, fuskpäls och ullmaterial och använd dem tillsammans. Skäm bort dig själv med lyxiga material som kashmir –  Det är du värd.

8. Gör det ombonat

vintermys interiör tips ombonat krypin

En mysig krok där du kan sitta efter efter en lång dag hjälper dig att få alla dina problem att försvinna på en gång. Välj en plats i ditt hus som till exempel en fåtölj intill ett fönster eller ett tyst hörn och sätt dit en stol och massor av filtar. Fyll det med saker som gör dig glad, som till exempel fotoböcker fyllda med dina favoritstunder så att du kan bläddra genom dem och känna dig glad på en gång.

9. Fyll dit hem med läckra dofter och lukter

vintermys interiör tips dofter

Doften av nybakat bröd och kakor kommer naturligtvis att göra dig glad, men det har vi inte alla tid till så doftljus och aromaspridare kommer att få en liknande effekt!

10. Allt handlar om den rätta atmosfären

vintermys interiör tips njut avslappnad

Att njuta av din omgivning är viktig. Målet är att skapa en plats där du trivs. Ditt hem ska vara en fristad från vardagen och en avkopplande plats att vara på.

11. Fyll ditt hem med vänner och familj

vintermys interiör tips vänner och familj

Det handlar inte bara handla om ljus, filtar och dyra kuddar. Det handlar också om att fylla ditt hem med vänner och familj . Genom att skapa en miljö där dina närmaste älskar att bara vara och koppla av, känns ditt hem genast mysigt, varmt och älskat. Och om dina vänner och familj inte finns där? Bilder på dem får då räcka.

Mysighet är inte något som du kan köpa, utan något som du skapar genom att göra några mindre ändringar i ditt hem. Det handlar om att investera i ditt emotionella välbefinnande och fokusera på att vara tillsammans och att vara lycklig. Experimentera med dessa tips tills du får till den rätta känslan. För mer liknande inredningsinspiration som den här kan du läsa mer på bloggen.

Dela med dig av det mysiga … Inspirera dina vänner och din familj med dessa tips genom att dela denna blogg på Facebook, Pinterest eller Twitter med hjälp av länkarna nedan.

Kommentarer