Picture your summer fototävling

Vår fototävling Picture Your Summer är nu avslutad! Vi vill börja med att tacka alla som har deltagit med sina vackra, kreativa, roliga, underhållande, värmande, soliga, nattliga, rörliga och landskapliga bilder. Vi känner oss bortskämda att kunna presentera en samling bilder och foton av så hög kvalitet.

Men, alla tävlingar har vinnare och vårt förstapris i denna tävlingen är en iPad mini 2!

Vår förstapristagare är Maria Cidrér som med denna mycket vackra och kreativa bild vinner tävlingen

FB_GP_winner_SE

Jurryns motivering lyder:
“Maria har fångat en bild med hög kvalitet och som placeras i temat sol. Bilden är kreativ, vacker, och uppfyller ett av våra teman. Bilden har dessutom flest antal röster i tävlingen. Det gör att vi har valt bilden som vinnare i tävlingen Picture Your Summer. Grattis!”

Maria har själv fått berätta mer om fotot:

Vad inspirerade dig att ta fotot?
Soluppgångar och solnedgångar inspirerar mig alltid till att ta foto. Det är fridfullt, stilla och ofta är man alldeles ensam. Så just detta fotot var jag ju inte ensam. Min bästa väninna och jag var på Ven och gick upp väldigt tidigt just för att gå ner till bryggan i soluppgången. Jag satte mig i lotusställning på bryggan och min väninna knäppte fotot. Det var tyst, stilla och otroligt fridfullt.

Vad fick dig att välja detta fotot?
När vi såg närmre på fotot, ser det ut som jag hjälper solen på väg upp, att jag har solen i min hand. Redan då älskade jag fotot. En ny dag är på väg, en alldeles ny och orörd, det var just detta som fick mig att välja fotot.

Vad gillar du mest med fotografering?
Jag gillar att fotografera för att det håller minnena vid liv. Har alltid fotograferat mycket och har massor med fotoböcker och fotopärmar från många år tillbaka som jag tittar i då och då.

Vilken typ av kamera har du? Och vad använde du för kamera när du tog bilden?
När bilden togs användes min mobil. Jag har senare önskat mig en systemkamera, som jag också fick och då blev jag såklart överlycklig.

Vad gör du med fotot när du tar en riktigt bra bild?
Det här fotot har jag förstorat och framkallat och satt in i en snygg ram, viket jag har gjort med andra bra bilder också. Men som jag sagt innan gör jag ofta fotoböcker på mina bästa foton.

Vad fick dig att delta i tävlingen Picture Your Summer?
Jag såg tävlingen då jag höll på att göra min senaste fotobok, och jag tänkte direkt att soluppgångs bilden måste jag bara tävla med.

Förutom din egen bild, vilken bild hade du som favorit i tävlingen?
Jag hade som favorit en liten flicka som står på tå för att öppna en dörr, taget bakifrån. En ljus, otroligt vacker bild. En annan favorit var bilden där två barn sitter i en båt i en stilla sjö. Fantastisk fin! Var en av veckovinnarna.

Varför tror du att din bild vann hela tävlingen?
Jag har pratat mycket om min bild och har väldigt stort kontaktnät och många av mina vänner har röstat på min bild. Sedan är den magisk, tycker jag, så förhoppningsvis är det inte bara jag som tycker det.

Brukar du delta i fototävlingar?
Jag har aldrig tidigare deltagit i någon fototävling

Vi säger återigen stort grattis!

Under veckorna har vi även kunnat presentera veckovinnare som har vunnit en fotobok liggande L.

Vi har samlat alla vinnare i denna video

Vi säger grattis till alla veckovinnare!

För att inte missa kommande fototävlingar eller fantastiska erbjudanden, följ oss på Facebook, Twitter eller Instagram.

Kommentarer