Man är aldrig för gammal för att leka lekar – åtminstone är det vad vi på önskefoto tycker! Därför har vi bestämt oss för att dela med oss av 3 av våra favorit utelekar, som garanterat kommer bjuda på skratt (även om de är lite fåniga).

Hola hop hop


Vad kan man göra om man är 8 personer och har en rockring? Hola hop hop! En lek med enkla regler, men som trots det kan vara en utmaning.

Dela upp er i två led med lika många personer och håll varandra i händerna. Den personen som står längst fram i varje led håller i rockringen. Varje led ska sedan försöka få rockringen till den sista personen i ledet utan att släppa varandras händer.  Du kommer behöva ducka, hoppa och slingra er genom rockringen. Det team som först lyckas få fram rockringen till den sista personen i ledet vinner!

Draksvans

albelli_summer_group_games_dragonHar du någonsin sett en hund som försöker fånga sin egen svans? Det är i stort sätt vad leken Draksvans går ut på!

Ställ er på en rad och lägg båda händerna på varandras axlar (roligast är det om ni är minst 6 personer). Den första personen är drakens huvud och den sista är drakens svans.
Leken går sedan ut på att huvudet försöker fånga svansen utan att någon släpper varandras axlar. Lyckas huvudet fånga svansen, blir den personen ny svans och någon ny flyttas fram och blir huvudet. 

Leken fortsätter tills ni alla a) är utmattade eller b) alla har fått chansen att vara drakens huvud. Det kanske låter som en enkel lek, men vi vågar lova att det kommer få er alla att skratta 😉

 

Vattenballongkrig


Förbered dig på att bli blöt! Beroende på din ålder, är du skyldig att bli träffad åtminståne en gång.

Så här går det till – börja i turordning från den yngsta till äldsta och kasta en vattenballong som långt som möjligt mot samma avlägsna föremål. Men på det sättet blir du ju inte blöt? Jo då När du har kastat din ballong ställer du dig på det ställe där ballongen landat. Detta gör att du står direkt i skottlinjen för de nästkommande personernas kast.
Den person som får närmast målet eller kanske den som förblir torrast vinner!

Kommentarer