Fotobok program uppdatering automatiska layouter

Med den nya funktionen i vårt fotoboksprogram för Windows har det blivit lättare än någonsin att skapa en fotobok.

Alternativet för automatisk layout som vi har lagt till gör det lätt för dig att fylla boken med så många foton som du vill. Upp till 10 per sida för att vara exakt! Dina bilder ordnas på sidan så att de ser så bra ut som möjligt.

Vi tar dig stegvis genom processen att använda automatiska layouter så att du kan utnyttja den här nya funktionen fullt ut.

Kom igång

Ladda ner fotoboksprogrammet för Windows (om du inte redan har det) och öppna det.

Fotobok program uppdatering kom igång

Starta det

Gå till fliken för sidor och välj alternativet ”på” för automatisk layout. Om du precis har laddat ner fotoboksprogrammet för första gången är den här funktionen igång automatiskt.

Fotobok program uppdatering starta

Börja skapa

Dra och släpp bilder på sidan och se hur de ordnas automatiskt i layouten. När det inte finns något tomt utrymme på sidan använder du de blå ”dra och släp-zonerna” på sidan så läggs fotot till.

Fotobok program uppdatering börja skapa

Byta bilder

Vill du ändra bildernas placering på sidan? Klicka då bara på den dubbla pilen under en bild och klicka sedan på den bild som du vill byta plats med.

Fotobok program uppdatering byta foton

Fullständig frihet att redigera

Glömde du en bild? Var inte orolig! När funktionen för automatisk layout är inställd, kan du fortsätta att lägga till eller ta bort bilder från sidan ända tills du är nöjd med bildernas placering på sidan. Du kan flytta på bilder, ändra deras storlek eller beskära dem.

För att förenkla det hela fästs dina bilder automatiskt i ett linjärt läge, men du kan alltid hålla ned skiftknappen för att inaktivera snäppfunktionen. En ny layout skapas endast när du lägger till eller tar bort en bild från en sida.

Fotobok program uppdatering redigera

Blanda!

Utforska olika layouter! Klicka bara på “shuffle-funktionen” bredvid funktionen för automatisk layout. Shuffle-funktionen låter dig även växla inom en viss stil av layout eller mellan stilar.

Fotobok program uppdatering blanda slumpvis

Använd samma layout överallt

Vill du ha samma layoutstil på alla sidor? Klicka på knappen ”stilar” bredvid knappen ”blanda slumpmässigt” och klicka på ”använd för alla sidor”.

Fotobok program uppdatering layouter

ladda ner programmet

Vi ville lära oss mer om den nya funktionen så vi pratade med Sue Li, önskefotos egna expert på fotoboksprogrammet.
Varför utvecklade du den här funktionen?

En av de största utmaningarna med att skapa en fotobok är att sätta in alla dina foton i en snygg layout på sidan. Ibland kan en fotobok innehålla över 100 foton! Det går att göra det ett foto i taget men vi vet att det tar lång tid för många av våra kunder så vi ville hjälpa dem att göra klart sina böcker genom att snabbt fylla sidorna.

Hur blir det lättare för kunderna att skapa fotoböcker med den här nya funktionen?

Genom undersökningar bland kunderna upptäckte vi att många användare inte gillar att fylla sina böcker automatiskt eftersom de vill kunna styra vilka foton som läggs till på sidan. Automatiska layouter på sidnivå är en bra balans mellan att spara tid och ändå ge kunderna möjlighet att anpassa varje sida.

Du kan alltid välja att stänga av och slå på funktionen medan du jobbar med boken. När vi höll på med automatiska layouter passade vi även på att förbättra layoutstilarna så att det blir lättare att blanda slumpmässigt mellan layouter för att upptäcka nya.

Vilken är din favoritdel av den nya funktionen?

Jag har inte så bra ordning på mina foton och de kommer ofta från olika källor, till exempel min kamera, mobiltelefon och Facebook. Jag gillar att även om jag glömmer att lägga till ett foto på en sida (eller vill ta bort det senare) behöver jag inte göra om hela layouten själv.

Fotoboksprogrammet justerar layouten automatiskt, oavsett var fotot kommer ifrån. Foton från alla källor fungerar i automatiska layouter. Jag kan dra och släppa dem från min filläsare på datorn eller från bildbläddraren för sociala medier i fotoboksprogrammet.

Om du har velat skapa en fotobok med alla dina favoritstunder men skjutit på det är det dags att göra det nu. Med vår nya funktion blir det lättare än någonsin att skapa layouter så att fotoboken blir så snygg som möjligt. Börja skapa din fotobok nu.

Kommentarer