Personlig adventskalender nedräkning

Nu när julen närmar sig, känner man spänningen i luften här på önskefotos huvudkontor. Vad passar inte bättre än att räkna ner dagarna till jul med vår egen virtuella adventskalender. Bakom varje lucka gömmer sig en blandning av inspiration, roliga spel och rabatter på våra mest populära produkter. För visst är fotoprodukter perfekta julklappar till både nära och kära! Vi kommer varje dag posta något nytt på Instagram, Facebook och Twitter för att göra nedräkningen till jul ännu roligare.

Adventskalendern: Historian bakom traditionen

Ordet ‘Advent’ (vilket bokstavligt talat betyder ”ankomst av en anmärkningsvärd person eller sak”) är startskottet för julen. Från början ritade man ett vitt sträck med krita på dörren för att räkna ner dagarna till jul, men under 1800-talet började man i Europa istället med en papperskalender. Kort efter hade traditionen spridit sig hela vägen till Nord Amerika och många länder skapade sina egna versioner av papperskalendrar med dörrar och fönster som gick att öppna. Idag är adventskalendern en populär gåva både till vuxna och barn. De kan vara fyllda med allt från dikter och pussel till choklad och andra små presenter som väntar på att bli upptäckta varje dag – för visst älskar vi alla att bli lite bortskämda varje dag?

Adventskalender Vintage

Skapa din egen adventskalender

Så, känner du dig kreativ? Skapa din egen adventskalender. På vår Pinterest-sida har vi samlat några roliga och kreativa DIY idéer för att hjälpa dig komma igång.

 

Skapa din egen adventskalender

Hur ser adventskalendertraditionen ut hemma hos dig? Dela med dig i kommentarsfältet nedan eller posta bilder på sociala medier med hashtag #önskefotoJul som inspiration till oss och andra.

Ha så kul!

Tills nästa gång..

Ditt önskefoto-team

Kika på vår julklappstips sida.

Kommentarer