När kvällarna blir längre får vi en perfekt möjlighet att stanna hemma och vara kreativa i köket. När du tar bilder av dina utsökta måltider kan du få aptitretande resultat så läs vidare för mer inspiration.

Matfotografi 1

 

För många är det runt middagsbordet som de bästa minnena skapas så ta fram kameran under måltiden och fånga stunden. Fotografier ovanifrån, som den här, ger en känsla av den övergripande atmosfären.

Matfotografi 2

 

Bilder av färgstarka ingredienser i naturligt ljus är ett bra sätt att illustrera vad maten består av. Vi älskar den slående gröna nyansen i den här bilden som får vanlig spenat att se så utsökt ut.

Matfotografi Spenat

 

När du tar bilder av den färdiga produkten bör du placera den på ett naturligt sätt och använda lite extra rekvisita, till exempel blommor eller en bok. Vi blir hungriga bara av att se de här pannkakorna.

Matfotografi 3

 

När du har använt dig av dessa tips kan du också samla alla dina matbilder i en fotobok och skapa en mycket personlig kokbok. Det är ett trevligt sätt att dela med sig av mattips till vänner och familj.

Kommentarer