Kungsbacka Fotoklubb har skrivit sin verksamhetsberättelse med bilder som klubbens medlemmar har tagit. Fantastiskt bra idé! Längre ner kan ni se hur de beskriver sin verksamhet för 2015.

Hur Kungsbacka Fotoklubb skapade fotoboken

Toni Carlbrand har skapat fotoboken, han har varit medlem sedan 1970 och beskriver fotografering som sin största och enda hobby. Trots att det är Toni som har skapat fotoboken så är alla medlemmar delaktiga eftersom var och en har fått skicka in upp till tre bilder var som lades in i boken. Toni bestämde sig för att lägga in bilderna efter den ordning som dem skickades in till honom, för att undvika att det blev klagomål om vilken ordning bilderna hamnade i, dessutom blev det blandat innehåll, vilket är helt ok. Toni använde sig av det nedladdningsbara fotoboksverktyget för Windows. Det finns även ett Mac fotoboksverktyg och onlineverktyg att välja emellan för de som vill sitta vid datorn. Vill man skapa sin fotobok med en iPad eller Smartphone så har vi även användarvänliga appar för att göra det.

Bilderna i fotoboken är tagna med olika typer av kameror, det finns även bilder tagna med mobilkamera. Men de vanligaste kameramärkena för medlemmarna är Canon och Nikon, det finns några enstaka med kameramärken som Panasonic, Olympus och Fuji.

Onlineversionen av fotoboken: Verksamhetsberättelse 2015

Se onlineversionen i större bild här

Den bästa utflykten, lärdomen och fotografen under 2015

Kungsbacka fotoklubb gör många utflykter under ett verksamhetsår. Den bästa och mest intressanta utflykten under 2015 har varit Göteborgs Remfabrik i Gårda, där fanns det hur mycket som helst att fotografera. När fabriken lades ner 1977 stängde man av strömmen och arbetarna lämnade lokalerna som dom står idag, berättar Toni.

Medlemmarna i fotoklubben lär sig mycket av varanadra, så därför är det svårt att säga vad som har varit den bästa lärdomen under 2015 inom fotografi. Fotoklubben hade Patrik Larsson från Moderskeppet som gästföreläsare som gav en workshop på Lightroom, vilket var väldigt intressant och lärorikt för fotoklubbens medlemmar.

Fotoklubben utsåg årets fotograf, vilket blev Kristina Eriksson, se hennes bilder på sidorna 48-49. Hon beskriver det som hedrande att hon blivit utsedd till årets fotograf. Det grundas på hur aktiv man varit i att delta i klubbens aktiviteter, och det har jag varit, säger Kristina. Hon fotar helst natur i alla dess former och gärna makro.

Kungsbacka fotoklubb beställde tillsammans 24 st fotoböcker i formatet Liggande L (28×21 cm) med bildomslag som fotoklubben har skapat. Läs mer om format och storlek här

Vill du också skapa en fotobok själv eller tillsammans med din fotoklubb?

Vi erbjuder fantastiska bra priser när din fotoklubb beställer fotoböcker tillsammans.

Köp:
1-20 fotoböcker – få 20% RABATT
21-40 fotoböcker – få 30% RABATT
41 eller fler fotoböcker – få 40% RABATT

Gäller till och med den 31 maj 2016

Klicka här för att ta del av erbjudandet och för att börja skapa fotoboken

Kommentarer