Kan du berätta lite mer om din fotobok?
Jag samlade på roliga bilder, satte ihop dem och gick loss med ClipArt-element. Många av sidorna ger därför en riktig inblick i mitt vardagsliv. Mina foton kan se vardagliga ut nu men om 10 eller 20 år kommer de att vara speciella.

Vad inspirerade dig att skapa en önskefoto-produkt?
Jag hade åtta års foton och sedan jag gick över till digitalkameror visste jag inte var jag skulle börja. Jag hade nästan 25 000 bilder! Min mamma var min största inspirationskälla eftersom hon gjorde fotoböcker ända fram till sin död. Så för mig var det ett bra sätt att hantera hennes död.

Vad gillar du med önskefotos verktyg?
Det finns fler alternativ för layouten än i andra program. Bakgrunderna, mallarna, ramarna och ClipArt-elementen är också fantastiska! Jag gillar även att man kan spara sina egna designer och använda dem igen.

Hur lång tid tog det för dig att skapa en fotobok?
Det tog ett tag, men det är för att jag vill att allt ska vara perfekt. Jag sparar mina bilder efter år och skapar sedan olika filer per månad. Efter det släpper jag loss när jag designar.

Gillar du att visa upp bilder i ditt hem?

Jag förvarar mina fotoböcker i en öppen låda i vardagsrummet och barnen älskar att titta i dem då och då. Andra är ofta avundsjuka på alla mina fotoböcker eftersom de också vill ha sina bilder i ordning.

Vad inspirerade dig att ta bilder?
Om jag ser något fint, roligt eller vackert vill jag alltid fånga stunden.

Vad gillar du bäst att fotografera?

Jag tycker verkligen om att fotografera familj och vänner när de inte ser. Fånga de riktiga ögonblicken.

Planerar du att skapa fler fotoprodukter?
Ja, jag ska skapa en årsbok för 2016. Jag vill hålla bilderna i ordning.

Och slutligen, har du några rekommendationer för andra som vill skapa en fotobok?
Börja bara!

Kommentarer