Om 2019 var ett år att minnas, varför inte återuppleva alla höjdpunkter i en årsbok? Du kan skapa ett album av din familjs favoritögonblick, visa hur dina småttingar utvecklas under året eller skapa en professionell portfölj med bilder över ditt arbete under året. Vi har massor med tips för att hjälpa dig att komma igång. Om du behöver inspiration – kolla då in dessa 11 kreativa teman för årsböcker.

1. Skapa din bebis första årsbok

Om du var lycklig nog att få en bebis under 2019, varför inte skapa en underbar bebisbok? Du kan dokumentera alla viktiga milstolpar, från den dag du kom hem med bebisen till bebisens första jul. Och en fotobok över bebisens första år kan bli början på en härlig samling av album, som du kan utöka varje år. Vi har massor med fördesignade fotoböcker som du kan använda, om du inte vill skapa din fotobok från scratch.

2. Skapa en årsbok med resor

När du har tillbringat året med att ta fantastiska landskapsbilder och stadsbilder världen runt, då vill du naturligtvis visa upp dem. Med dessa originella bilder skulle du kunna skapa en perfekt årsbok att visa upp för vänner eller att bläddra igenom under mysiga hemmakvällar. Du skulle även kunna lägga till skannade bilder av biljetter, boardingkort eller souvenirer till din resebok för att berätta mer detaljerat om din resa.

3. Skapa ett familjealbum

Det är alltid jätteroligt att titta på gamla familjebilder – från stora släktträffar till pinsamma ögonblick under barndomen. Om du själv nyss har bildat familj, varför inte starta din egen samling av album med en årsbok? Även om barnen har flugit ut ur boet, kan du starta en ny tradition genom att skapa en fotobok varje år. Använd dina favoritbilder från familjefester och bilder av barnen, tagna utomhus, så att ni kan se tillbaka på ännu ett härligt år tillsammans.

4. Skapa en fotobok över den senaste flytten

Att flytta är alltid en stor händelse, oavsett om du flyttar till en annan lägenhet eller till en permanent bostad. Om du har tagit bilder av dina flyttar från olika lägenheter för att slutligen få slå dig ner och fira den första julen i ditt eget hem, då kan du dokumentera detta i en årsbok. Varför inte till exempel skanna av olika tapeter eller inredningsdetaljer för att senare kunna titta tillbaka på allt arbete du utfört under året?

En bild av en kvinna och en man som står och kramas i sitt nya hem med flyttlådor i bakgrunden.

5. Skapa en årsbok av recept

Har du haft ett år av kulinariska upplevelser? Du kan skapa en årsbok med alla de recept du testat under de senaste 12 månaderna. Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare, kan du lägga till alla Instagram-bilder med lyckade och mindre lyckade rätter och skapa en samling av dina egna kokböcker.

6. Skapa en foto-agenda av barnens framsteg

Om du har en liten musiker, en blivande sportlegend eller vetenskapsman i familjen, varför inte föreviga detta fantastiska år i en årsbok med bilder på deras framsteg? Det blir ett trevligt sätt för dem att se hur långt de kommit i skolan eller i sin favorithobby. Och när de tar sin doktorsexamen eller fyller idrottsarenorna i framtiden, kan du visa dem hur alltsammans började.

7. Samla ihop barnens konstverk från det gångna året

Utrymmet på kylskåpet är väl aldrig tillräckligt för att sätta upp alla mästerverk som din lilla Picasso målat? När du har slut på utrymme, kan du skanna konstverken och skapa en fotobok av dem till ditt barn i stället. Med en årsbok håller du ordning och reda på deras krumelurer under många år, och du behöver inte spara dem i lådor på vinden heller.

En bild på en liten flicka som står utomhus och målar av en strandscen på ett staffli.

8. Skapa en bok av din favorithobby

Har du börjat sticka tröjor, fotografera eller utöva en extrem sport i år? Börja dokumentera din nya favorithobby i en årsbok. Du kan visa upp allt som gjort ditt år minnesvärt: från hantverk till ny fototeknik eller klättertävlingar. Sedan kan du skapa en splitterny fotobok varje år för att markera dina framsteg.

9. Årsböcker som gåva till någon speciell

Minnen blir bättre när de delas, så varför inte ge en årsbok till dina vänner? Samla ihop era lyckligaste ögonblick från det gångna året, som alla kafferaster ni tog tillsammans eller era mest minnesvärda utekvällar, och skapa något som de kommer att vilja spara för alltid.

10. Ge din portfölj med bilder ett professionellt utseende.

Om 2019 var ett mycket kreativt år för dig, använd då din årsbok som en portfölj med bilder. Satsa på en XL fotobok för att visa upp dina bästa prestationer och använd gärna en panorama-bindning så att dina mest imponerande bilder kan visas på två sidor. Du kan fylla fotoboken med höjdpunkter från din fotografering eller exempel på din skrivkonst, och anpassa den som du vill.

11. Placera dina sötaste bilder av husdjuren i en årsbok.

Tillhör du de djurägare som skapar ett Instagram-konto åt älsklingsdjuret? Även om din hund eller katt redan är en sensation på sociala medier, kan du samla ihop de sötaste bilderna på dem från 2019 och skapa ett album. Fyll ditt husdjurs årsbok med bilder på allt från gosiga tupplurar till promenader i skogen. Sedan kan du göra den personlig med söta clipart för att anpassa fotoboken så att den poängterar hur söta husdjuren.

En närbild på en svart-vit hund som ligger på soffan under en filt.

 

Oavsett om du skapar en resefotobok eller en portfölj med bilder av husdjuren, finns det massor med redigeringsverktyg du kan använda för att göra din årsbok från önskefoto unik. Ladda ner vårt fotoboksprogram, släpp loss kreativiteten och fira 2019 med stil.

Och om du behöver extra hjälp för att skapa en årsbok från scratch, kolla in vår Smart Assistent. Den väljer automatiskt ut dina bästa bilder och gör en fotobokslayout, så att du slipper gå igenom årets bilder och sparar tid. I stället kan du fokusera på att släppa loss din kreativitet och ha kul.

Har du sett några tips på årsböcker som du gillar? Dela denna blogg på sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan.

Kommentarer