Nu har du säkert ordnat det mesta inför dagen och tänk, att det bara är några dagar kvar! Några ynka dagar till för att öva på ”sjung om studentens lyckliga dag”, några ynka dagar till att dina gäster överröser dig med blommor och lovord, några ynka dagar till att solen skiner ner på tusenttals glada ungdomar med vita hattar och hoppfulla hjärtan. Som en sista hjälp på traven kommer här del 2 av checklistan inför studenten.

6. Häng upp banderoller och posters
Det kan vara en god idé att tidigt hänga upp all dekoration inför din fest. Då har du en möjlighet att se över resultatet och gott om tid att göra ändringar, om det behövs. Studenten är en levande och framtidsinspirerad högtid, och glada budskap och lyckoönskningar är en naturlig del av studenten. Detta får gärna speglas i din dekoration.

7. Skapa spellista
Troligen har du redan en klar bild över vilken musik du vill ska dunka i dina högtalare natten lång. Däremot är det få som faktiskt har skapat sin personliga lista med låtar att dansa sig svettig till. Oavsett om du föredrar Aviciis senaste singel eller om du vill att Billie Holiday ska ljuda till din fest, är det en god idé att se till att din spellista är fullladdad innan festen är igång.

8. Laga mat eller beställa catering
Maten är en viktig del av din fest. Det är under måltiden som dina gäster har tid att sitta ner och samtala och skänka smickrande kommentarer till dig om hur vuxen och mogen du har blivit den senaste tiden. Kanske är du typen som älskar att laga mat och vill skapa din personliga meny helt från grunden, eller kanske föredrar du att bli serverad mat från en catering. Oavsett vilken typ du är, är det en god idé att ha en tydlig bild över dagens á la carte.

9. Köpa blommor
På studenten kommer du att få en hel del blommor. Däremot kommer du att behöva blommor till din egen fest också. Vilka blommor du vill pryda din fest med är självklart upp till dig, men kom ihåg att du troligen inte kommer att vara den enda som rusar till blomstertanten inför studenten, så var gärna ute i god tid med din beställning.

10. Ha kul!
Även om det verkar som att det enda du har tid med är att planera och förbereda, så glöm inte bort att det är din dag. Se till att njuta riktigt ordentligt och ha en rejäl dos av roligt. Dagen tillhör dig!

11. Beställa & skriva tackkort
Alla goda ting kommer till ett slut, så även denna dag. Se till att tacka de som uppvaktade dig och skriv en personlig hälsning till dem genom att skicka ett tackkort. Du kan välja både bild och hälsning i kortet, du kan exemplvis välja din favoritbild från dagen eller ett målande citat. Du kan beställa dina kort här.

Kommentarer