Väggdekorationer kan ge ett rum en helt ny själ och personlighet, och därför är det viktigt att det blir rätt. När du framkallar dina favoritbilder för att hänga upp dem i ditt hem, vill du naturligtvis att de ska framstå som perfekta. Att välja rätt format, storlek och material kan vara avgörande för om  resultatet blir en fin eller en fantastiskt fin väggdekoration.

Det kan vara svårt att bestämma vilken typ av väggdekoration du ska skapa, och vilket material du ska framkalla bilderna på. Därför har vi skapat denna fulländade guide för att dina bilder ska framstå i bästa dager.

Vilket material till vilken bild?

Några av våra material till väggdekorationer passar vissa bilder bättre än andra. Detta är våra rekommendationer …

Bilder på trä och canvas skapar en mysig atmosfär och passar ofta väl ihop med ett rums inredning på grund av deras rika textur och 3D-känsla. De är även mer försonande vad beträffar färg och fokus. Om du råkar ha en bild av sämre kvalitet, kan du testa trä eller canvas till bilden.

Aluminium, forex och plexiglas är perfekta för högkontrastbilder eller bilder med stora färgvariationer och intensiva färger. De får detaljer och skarpa kanter att framträda. Vi gillar att använda dessa material för bilder av landskap och urban arkitektur.

Format spelar roll

Du kan välja mellan kvadratiskt, liggande eller stående format på dina väggdekorationer. Tänk över vilken typ av bild du ska framkalla, innan du väljer.

Kvadratiskt format passar perfekt för makrobilder eller för att dra blickarna till en specifik detalj.

För stora och konstnärliga väggdekorationer föredrar vi liggande format. Det framhäver bilder av landskap och arkitektur på ett härligt sätt.

Att fotografera människor kan vara svårt, och dina bästa bilder förtjänar att visas upp på dina väggar. Välj stående format så att dina bilder får det format de förtjänar.

Tänk över bearbetningen av bilden

När du väl har valt ut bild, finns det saker du kan göra för att förbättra bilden.

Använd intensiva färger och kontraster för att dra blickarna till bilden, eller mjuka toner för att bilden ska passa in i inredningsstilen.

Lek med texturen – försök matcha dina bilders textur med det sätt som du framkallar dina bilder på. Välj till exempel glansiga, monterade bilder för ett berg som speglas i stilla vatten, eller canvas för ett foto av din hund inlindad i en varm filt.

Beskär dina bilder så att de får rätt storlek för att passa på dina väggar. Klipp bort det onödig från bilden av det där tornet, och framkalla det hellre i stående än i liggande format.

Använd svartvitt, eller filter, för att ange en viss ton åt dina bilder. Använd svartvitt eller mättade färger på canvas för att skapa en stämning av karikatyrteckningar eller pop-konst, och svartvitt eller dämpade färger på aluminium och ditt hem kommer att påminna om ett konstgalleri.

Låt kreativiteten flöda med layouter

Med vår kollagedesign kan du visa upp flera bilder samtidigt på din väggdekoration. Du väljer både hur många och på vilket sätt du presenterar dem.  Genom att justera marginalerna kan du skapa ramar mellan bilderna och du kan lägga till färg med vår stora kollektion av bakgrunder.

Med vår nya layout för mosaikkollage kan du framkalla upp till 81 bilder på en enda väggdekoration – perfekt för att framkalla bilder från sociala medier (särskilt från Instagram). Använd vårt mosaikkollage för att gruppera bilder med samma färg eller tema. Till exempel en trädgårds-väggdekoration om du har många bilder med blommor eller växter, eller en tegel-väggdekoration om du gillar arkitektur och texturer.

Börja nu

Använd fantasin för att anpassa våra tips till din smak och dina behov. När du skapar väggdekorationer är det rätt tillfälle att visa upp din konstnärliga ådra och dina bästa idéer. När du har skapat dina väggdekorationer, kan du läsa våra tips om hur man hänger upp dem.

Visa oss dina väggdekorationer genom att dela dem med oss på hashtaggen #mittönskefoto. Du kan också dela detta inlägg med familj och vänner med nedanstående knappar och uppmuntra även dem att skapa väggdekorationer.

Kommentarer