Hej allihop! Jag är Megan Alter, önskefotos sommarfotograf. Vi har nått slutet av sommaren och det betyder att du har flera fångande foton redo för att göra något fantastiskt av.

Men det finns en hake – i tider av digital fotografering har vi massvis med foton att välja från! Det betyder att det kan vara knepigt att välja rätt foto. Därför har jag satt ihop en liten guide för att hjälpa dig.

1. Välj bilder med ett gemensamt tema. Se över dina bilder och välj de som fungerar bra tillsammans. Kanske är de från samma plats, har samma personer, eller har liknande färger? Försök att hitta ditt samband.

IMG_0923

2. Ifrågasätt dina favoriter. Låt mig förklara vad jag menar med detta! 🙂 Börja genom att välja bort alla suddiga bilder, hitta sedan de bilder som illustrerar din sommar bäst – de kanske inte är dina favoriter men de skapar ofta en härlig serie! De bästa enskilda bilderna fungerar inte alltid tillsammans i en serie; välj de som bäst berättar din historia.

IMG_1071

3. Tryck på temat. Beskär bilderna, förstärk färgerna eller gör dem svartvita. Välj förbättringar som hjälper dig att uttrycka ditt tema.

IMG_0809-Edit

4. Skapa konst. Välj foton som får åskådaren att använda sin fantasi. Så du kan välja tre bilder som en canvas-serie och åskådaren skapar själva med sin fantasi, det som fattas i historien.

WD_living-room

5. Skapa din historia. Jag älskar denna delen! Sortera allt in till kapitel och ge dem olika titlar och addera detaljer som platsen, namnen eller åldern på personerna i bilden.

BOOK

När du har gått igenom de här enkla stegen, så är du frame där du kan skapa något fantastiskt. Jag älskar fotoböcker eftersom de verkligen hjälper mig att berätta en historia – från början till slut. Men där finns så många andra alternativ – det är dags att bli kreativ.

Ta en titt på min “bakom kulisserna”-video för önskefotos sommarfotgrafering. Se hur jag fångar bilderna och slutresultatet i en fotobok och några fantastiska väggdekorationer.

Vad kommer du att skapa med dina fotografier?

Tills vi ses igen. Megan x

Kommentarer