Att skapa en årsbok fylld av favoritminnen från året som gått är ett fantastiskt sätt att minnas de bästa stunderna. Om du inte är vet var du ska börja, har vi massor av tips på hur du skapar din egen.

Det finns det massor av saker du kan göra för att skapa ett bestående minne av 2017, från omslaget till ordningsföljden.

Vi har haft ett fantastiskt år här på önskefoto så vi har skapat vår egen årsbok för att minnas de bästa stunderna. Titta igenom den för att få inspiration till att skapa din egen.

Välj ditt omslag

Omslaget till din årsbok visas upp i ditt hem så det måste vara bra. Välj din favoritbild från året och ge det en framträdande plats på framsidan.

Det kan vara en bild som innehåller massor av familjemedlemmar och vänner eller ett enastående landskap som du besökt 2017.

Vi försökte vara extra kreativa genom att lägga till ett fotomönster för 2017, men du kan också välja ett enkelt linneomslag och trycka året på det.

 

Välj ordningsföljd

Att välja bilder från ett helt år kan vara knepigt. Vi rekommenderar att du ordnar dem kronologiskt och placerar dem i boken i tidsföljd.

Du skulle också kunna välja ett färgschema. Denna konstnärliga metod innebär att du väljer bilder av olika nyanser som ska vara intill varandra. Alla blå bilder, alla röda bilder etc.

Alternativt kan du beställa den efter person. Alla bilderna av mamma, alla bilderna av pappa, alla bilderna av mormor/farmor. Läs vår ultimata guide för hur du arrangerar bilder för fler förslag.

Använd tillbehören

2017 lanserade vi över 500 nya designfunktioner, inklusive clipart, bakgrunder och ramar. Få din fotobok att verkligen sticka ut med några av de nya.

så-skapar-du-en-års-bok-tillbehör

Lägg till några minnen.

Din årsbok måste inte bara innehålla bilder. Har du kartor från en semester eller biljetter till en festival? Skanna in dem och lägg in dem i din fotobok. Läs våra tips om hur du skannar dina bilder för fler förslag.

Vi har inkluderat några utmärkelser vi vunnit under året i vår bok.

Sammanfatta dina månader

Om du gillar att använda ord för att förklara en bild så kan du göra en sammanfattning av varje månad i din årsbok. Skriv ett kort stycke om vad du gjort och nämn alla höjdpunkter.

Var inspirerande

Var din egen inspiration och lägg till några inspirerande citat till din årsbok. Vi har bara gjort detta på en sida men du skulle kunna göra det till din årsboks tema.

Låt dina bilder berätta en historia

Använd våra layouter för att låta dina bilder berätta en historia. Vi har använt tre bilder som liknar varandra intill varandra på sidan så att du kan se vad som händer i dem. Du kan göra ett collage på din sida för att göra någonting liknande.

Avrunda!

Ett trevligt sätt att avsluta din årsbok på och se tillbaka på ditt 2017 med en snabb blick är att lägga till några siffror och fakta på sista sidan eller uppslag som sammanfattar ditt år. Det kan vara antalet platser du har besökt, nya vänner du har fått eller någonting som får dig att se tillbaka på ditt år med glädje.

Det här var våra tips för att minnas ditt år med en årsbok men det är mycket personligt vad man vill ha så alla förslag du  har själv gör din årsbok ännu mer unik. Släpp loss din kreativitet!

skapa en årsbok

Dela dina fotoböcker med oss på sociala medier med hashtaggen #mittönskefoto eller dela denna blogg med dina vänner och din familj för att uppmuntra dem att skapa en årsbok till sig själva. Klicka bara på ikonerna nedan.

Kommentarer