Var 2019 fullt med fantastiska händelser? Återupplev dina favoritögonblick genom att skapa en årsbok från önskefoto. Och om ditt år var så välfyllt att du inte vet var du ska börja, får du här några bra tips så att du kan designa din fotobok från omslag till omslag.

Välj din omslagsbild

Din årsboks omslag kommer att visas upp i ditt hem, så se till att det blir bra. Din historia börjar med omslaget, så välj en bild som anger temat för din bok. Om det är ett familjealbum, placera det bästa gruppfotot av familjen på omslaget. Använd de första bilderna av dina småttingar på framsidan till en bebisbok. Vi har kreativa teman för årsböcker som hjälper dig gruppera dina bilder – om du behöver fler idéer för att komma igång.

Här är ett annat tips för att designa ditt omslag: Varför inte lägga till ett fotomönster från 2019 för att ge det en kreativ touch? Men du kan även välja ett enkelt linneomslag och låta trycka året på detta, om du nu har svårt för att välja bild till framsidan.

Välj ordningsföljd för bokens bilder

Att välja bilder från ett helt år kan vara knepigt. Men om du vill sortera bilderna i din fotobok kronologiskt, har vi några organisatoriska tips för att hjälpa dig hålla ordning på dina filer. När dina filer ligger i ordningsföljd, kan du placera dem i en tidslinje för året i din fotobok.

Om du inte vill ordna dina bilder kronologiskt: Vad sägs om att gruppera dem efter färg eller tema? Du kan placera bilder med likartade färger tillsammans eller skapa en grupp med semesterbilder från dina resor.

Du kan även tillägna delar av din fotobok åt dem som bidrog till att göra ditt år så fantastiskt. Varför inte samla ihop alla bilder på dina föräldrar och sedan skapa en ny avdelning för dina favoritbilder av vännerna?

Ha kul med våra designalternativ

Våra egna illustratörer skapade hundratals nya typer av design förra året så att du kan göra dina fotoböcker personliga. Lek med clip art, bakgrunder, mönster och ramar för att skapa en unik årsbok.

Lägg till souvenirer till din årsbok

Din årsbok behöver inte bara innehålla bilder: du kan även lägga till de souvenirer som du samlat ihop under året. Alla skannade boardingpass och kartor från ditt senaste äventyr kommer att se fantastiska ut i en resebok. Biljetter från de festivaler du besökt i år hjälper dig att minnas ett fantastiskt år med levande musik. Och om du knöt kärlekens band under 2019, varför inte skanna alla inbjudningar och bordsplaceringar inför bröllopet?

Som hjälp har vi har tips på hur du skannar dina bilder och souvenirer.

Skriv en introduktion till varje del av din fotobok

En kort introduktion till varje månad eller varje del av din årsbok är ett bra sätt att sammanfatta alla höjdpunkter under året. Du kan skriva ett kort avsnitt och beskriva vart du åkte och vad du gjorde där. Detta gör din berättelse ännu mer levande.

Lägg till några citat

Har du ett inspirerande citat eller kanske en sång som summerar ditt år? Du kan lägga till några citat eller sångtexter bredvid dina bilder.

Låt dina bilder berätta historien

Mot en röd bakgrund ligger en fotobok öppen med ett kollage av bilder från familjesemestern på den vänstra sidan och en stor familjebild på den högra sidan.

Om du vill att bilderna ska tala har vi massor med layouter som du kan experimentera med. Du kan använda en informell mosaikstil för flera mysiga familjebilder eller testa en layout för en bild på varje sida för att visa upp ett häpnadsväckande landskap.

Avrunda!

Ett bra sätt att avrunda året 2019 i din årsbok är att minnas året med siffror. Du kan skapa en sida med siffror för de länder du besökt, de konserter du varit på eller alla nya ord som din bebis lärt sig under året.

Vi hoppas vi har gett dig några idéer så att du kan sätta igång med din årsbok. Så börja skapa din fotobok och fira 2019 med stil.

Skapa din årsbok

Vi ser fram emot din årsbok. Dela din skapelse med oss genom #önskefoto, eller ge dina vänner fotobokstips genom att klicka på ikonerna nedan för att dela denna blogg på sociala medier.

Kommentarer