En fotobok ligger öppen på ett träbord. Fotobokens alla bilder har likartade röda färger, till exempel bilden med barnet som bär en röd jacka och bilden av röda bär i snön.

Var 2018 fullt med fantastiska händelser? Återupplev dina favoritögonblick genom att skapa en årsbok från önskefoto. Och om ditt år var så välfyllt att du inte vet var du ska börja, får du här några bra tips så att du kan designa din fotobok från omslag till omslag.

Välj din omslagsbild

Tre årsböcker för 2018 ligger på ett bord med korkskiva. På en av böckernas omslag står ett par och kramas på stranden, i den andra boken, som är öppen, finns ett vintrigt fotomönster över två bilder.

Din årsboks omslag kommer att visas upp i ditt hem, så se till att det blir bra. Din historia börjar med omslaget, så välj en bild som anger temat för din bok. Om det är ett familjealbum, placera det bästa gruppfotot av familjen på omslaget. Använd de första bilderna av dina småttingar på framsidan till en bebisbok. Vi har kreativa teman för årsböcker som hjälper dig gruppera dina bilder – om du behöver fler idéer för att komma igång.

Här är ett annat tips för att designa ditt omslag: Varför inte lägga till ett fotomönster från 2018 för att ge det en kreativ touch? Men du kan även välja ett enkelt linneomslag och låta trycka året på detta, om du nu har svårt för att välja bild till framsidan.

Välj ordningsföljd för bokens bilder

En fotobok ligger öppen på ett träbord. Fotobokens alla bilder har likartade röda färger, till exempel bilden med barnet som bär en röd jacka och bilden av röda bär i snön.

Att välja bilder från ett helt år kan vara knepigt. Men om du vill sortera bilderna i din fotobok kronologiskt, har vi några organisatoriska tips för att hjälpa dig hålla ordning på dina filer. När dina filer ligger i ordningsföljd, kan du placera dem i en tidslinje för året i din fotobok.

Om du inte vill ordna dina bilder kronologiskt: Vad sägs om att gruppera dem efter färg eller tema? Du kan placera bilder med likartade färger tillsammans eller skapa en grupp med semesterbilder från dina resor.

Du kan även tillägna delar av din fotobok åt dem som bidrog till att göra ditt år så fantastiskt. Varför inte samla ihop alla bilder på dina föräldrar och sedan skapa en ny avdelning för dina favoritbilder av vännerna?

Ha kul med våra designalternativ

En fotobok, som är full av strandbilder på familjen, ligger öppen på en säng med "strandminnen 2018" textat på sidan som är illustrerad med vågor.

Våra egna illustratörer skapade hundratals nya typer av design förra året så att du kan göra dina fotoböcker personliga. Lek med clip art, bakgrunder, mönster och ramar för att skapa en unik årsbok.

Lägg till souvenirer till din årsbok

Två fotoböcker på en träyta. Den ena ligger öppen med semesterbilder från familjens skidresa och skannade boardingpass på uppslaget.

Din årsbok behöver inte bara innehålla bilder: du kan även lägga till de souvenirer som du samlat ihop under året. Alla skannade boardingpass och kartor från ditt senaste äventyr kommer att se fantastiska ut i en resebok. Biljetter från de festivaler du besökt i år hjälper dig att minnas ett fantastiskt år med levande musik. Och om du knöt kärlekens band under 2018, varför inte skanna alla inbjudningar och bordsplaceringar inför bröllopet?

Som hjälp har vi har tips på hur du skannar dina bilder och souvenirer.

Skriv en introduktion till varje del av din fotobok

En kvinna håller en fotobok öppen. Det finns en bild av en leende bebis på den ena sidan av boken och ett kort textavsnitt på den motsatta sidan.

En kort introduktion till varje månad eller varje del av din årsbok är ett bra sätt att sammanfatta alla höjdpunkter under året. Du kan skriva ett kort avsnitt och beskriva vart du åkte och vad du gjorde där. Detta gör din berättelse ännu mer levande.

Lägg till några citat

En fotobok ligger öppen på en korgstol utomhus med en surfingbild på den ena sidan och en sångtext med noter och vågor på den andra sidan.

Har du ett inspirerande citat eller kanske en sång som summerar ditt år? Du kan lägga till några citat eller sångtexter bredvid dina bilder.

Låt dina bilder berätta historien

Mot en röd bakgrund ligger en fotobok öppen med ett kollage av bilder från familjesemestern på den vänstra sidan och en stor familjebild på den högra sidan.

Om du vill att bilderna ska tala har vi massor med layouter som du kan experimentera med. Du kan använda en informell mosaikstil för flera mysiga familjebilder eller testa en layout för en bild på varje sida för att visa upp ett häpnadsväckande landskap.

Avrunda!

En fotobok med panoramabindning, med en stor familjebild som täcker två sidor och 2018 textat vertikalt längs med den ena sidan.

Ett bra sätt att avrunda året 2018 i din årsbok är att minnas året med siffror. Du kan skapa en sida med siffror för de länder du besökt, de konserter du varit på eller alla nya ord som din bebis lärt sig under året.

Vi hoppas vi har gett dig några idéer så att du kan sätta igång med din årsbok. Så börja skapa din fotobok och fira 2018 med stil.

Skapa din årsbok

Vi ser fram emot din årsbok. Dela din skapelse med oss genom #önskefoto, eller ge dina vänner fotobokstips genom att klicka på ikonerna nedan för att dela denna blogg på sociala medier.

Kommentarer