En pojke står på en SUP-bräda i havet och stänker vatten mot kameran.

Sommartider kan vara besvärliga om du har barn där hemma. Det kan vara svårt att fylla alla dessa långa sommardagar med aktiviteter så att barnen är sysselsatta. Vi har samlat 7 av våra bästa sommaraktiviteter. De kommer att hålla dem sysselsatta och skapa många tillfällen att ta fina bilder – och inte att förglömma: du kan skapa fotoprodukter av dem i farten med onskefoto appen.

Temaparker

En dag ute i en temaparker blir alltid fantastisk, även om det innebär en resa på några timmar. Många fototillfällen, som är väggdekorationer i vardande, erbjuds – till exempel när barnen njuter av åkturerna eller äter glass med sina favoritkaraktärer. Du kan även göra en weekend-tripp full av aktiviteter med dina småttingar, och vi garanterar att de kommer att vara redo för sängen vid slutet av dagen.

En kvinna sitter med två små barn i en berg- och dalbanevagn och ler

Raka vägen till stranden

Soliga dagar tillbringar man bäst vid vattnet, där man också tar de bästa sommarbilderna. Om du inte bor nära kusten, kan du med fördel njuta av solen vid en sjö eller ett friluftsbad i närheten.

Det syns ett par ben på stranden vid havet och ett par tomma gympaskor i förgrunden.

Lär dig något nytt

Med så mycket ledig tid att fylla finns det stora möjligheter att satsa på en ny färdighet eller hobby. Urvalet är enormt – du kan lära dig ett par nya uttryck för nästa utlandsvistelse med appar som Duolingo, börja fotvandra eller satsa på en sommarsport som surfing eller volleyboll. Det blir ännu roligare om du gör det med familjen, och då kommer det att finnas perfekt material till en sommar-fotobok.

En äldre man står och ler på en surfbräda i havet.

Cykelturer

Oavsett om du bor i stan, i en förort eller på landet, är en cykeltur det perfekta sättet att tillbringa dagen på, att utforska ditt område och hålla dig frisk och kry. Planera din tur i förväg så att du kan titta på sevärdheter och njuta av god mat på vägen – oavsett om det är på lokala kulinariska matställen eller bara en egen picknick. Och naturligtvis, glöm inte ta med din kamera så att du kan ta viktiga bilder till kalendern.

Ett ungt par står i en park och sätter ett par solglasögon på sonen i cykelstolen.

Plocka frukt

Ett fint sätt komma ut i naturen och få med sig naturens godsaker hem är fruktplockning. Då får barnen lära sig varifrån deras favoritmat kommer. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att tillbringa en solig eftermiddag på.

En ung kvinna står i skogen med en korg nyplockad frukt

Utforska lokala sevärdheter

Varje stad och by har några lokala sevärdheter att besöka – och om du är som vi, har du bott i närheten av dem i flera år utan att ha besökt dem. Ta tillfället i akt att utforska det som gör ditt område unikt, och ta reda på bakgrunden till att det ser ut som det gör i dag. När du har gjort det, skapa en fotobok om dina upptäckter som du kan förmedla till nästa generation.

En flicka står vid ett gammalt slotts krenelerade tak under en ljusblå himmel.

Campa

Camping har varit en favoritsysselsättning under sommaren i generationer, och detsamma gäller i dag. Packa bilen för weekendutflykten och stick ut i naturen – det är det perfekta sättet att hinna med några extra sommaraktiviteter, och till skillnad från en resa utomlands kommer du inte att bli ruinerad. Ta dig tid att knäppa några fina naturbilder också – en bild av din lägereld kommer garanterat att göra många glada.

En mamma med dotter ler i ett tält framför en lägereld

Vi hoppas vi har hjälpt dig att fylla i din sommarkalender lite grann, och att du nu har fått många tips på hur du ska sysselsätta barnen. Och naturligtvis, glöm inte att ta så många bilder som möjligt – innan du vet ordet av, är det höst!

Dela dina skapeleser med önskefotos community på Facebook och Instagram med #shareyoursummer.

Kommentarer