Varje sommar har sin berättelse, och du kan berätta din i en fotobok som är full av dina favoritögonblick. Vi erbjuder 10 kreativa tips som du kan använda för att skapa din allra bästa fotobok och visa upp din sommar i all sin glans. När hösten kommer med svala kvällar kan du sitta och minnas alla soliga ögonblick.

1. Berätta om din sommar.

Du kan placera dina bilder från sommaren i kronologisk ordning i din fotobok. På så sätt blir det en sammanhängande berättelse, från det att du öppnar den första sidan till det att du stänger den sista. Men du har fler valmöjligheter än att placera dem kronologiskt. Du kan även förmedla berättelsen om din sommar med hjälp av platser, olika evenemang och olika människor. Gruppera och arrangera dina bilder precis som du vill.

2. Använd en av våra mallar.

Om du inte vet hur du ska göra för att din fotobok ska bli så bra som möjligt, välj då en av våra rese-mallar för att komma igång. Du kan skräddarsy dem helt och hållet efter din kreativitet, men de blir även bra utan att du behöver anstränga dig. Det är perfekt när du har bråttom.

3. Skapa ett roligt fotoboksomslag.

Skapa ett omslag till din sommar-fotobok som gör den till ett riktigt blickfång att glädja sig över. Vi gillar bilder med roliga perspektiv, såsom till exempel när du håller en solnedgång i din handflata eller välter det lutande tornet i Pisa. Läs våra kreativa förslag på omslag för fotoböcker för att få mer inspiration.

4. Skapa karaktärer av dina vänner och familjemedlemmar.

Alla spelar olika roller i familjer och bland vänner, och därför är det roligt att visa detta genom att presentera dessa karaktärer i din fotobok. Du kan lägga till clip art och text för att beskriva och levandegöra karaktärerna. Till exempel: “”Den sovande morfadern””, “”Den lata tonåringen””, “”Den solbrända farbrodern””. Presentera dem om och om igen i hela fotoboken för att berätta en rolig historia.

5. Använd kartor för att markera resor.

Om du har rest runt i sommar, besökt okända platser eller gjort en storslagen resa, kan du använda vår smarta Google Maps-integration för att markera din resa. Denna funktion finns endast i Windows men om du använder en Mac, kan du ta en skärmbild av resan i Google Maps och sedan lägga till den som en bild i din fotobok och uppnå samma effekt.

6. Skapa uppslag med de bästa bilderna

Skapa ett uppslag med dina favoritbilder för varje speciellt evenemang, resa eller dag utomhus. Välj sedan bilder som hör ihop, eventuellt i samma färgskala eller med samma människor, och lägg till dem som mindre bilder på samma sida. Som ett mini-kollage.

7. Variera antalet bilder på varje sida

Beroende på din fotoboks stil kan du variera antalet bilder på varje sida för att på ett enkelt sätt göra fotoboken intressantare. Du kan till exempel skapa ett bildkollage av sex likartade bilder från en dag, och sedan på nästa sida framkalla endast en eller två bilder i större storlek för att skapa en speciell känsla. ”

8. Använd panoramabilder

Om du väljer en fotobok för panoramabilder, kan dina favoritbilder placeras på det dubbla uppslaget utan skarv. Välj ut dina mest imponerande sommarbilder (kontrollera att kvaliteten är bra) och placera dem sedan över två sidor. För en extra effekt kan du placera dem i mitten av din fotobok, som du sedan låter ligga öppen på ett bord där hemma. ”

9. Lägg till clip art

Vi har fler än 100 clip art att välja bland, och om du använder dem i din fotobok kan du ange ett tema för varje sida, som dessutom blir mycket roligare. Om du har många bilder från stranden, kan du välja clip art med stranden som tema. Om du har varit på fotvandring i solen, ska du titta på våra clip art om naturen. De är alla designade av vårt talangfulla design-team för att ge en speciell finish till din fotobok. ”

10. Utnyttja de extra sidorna maximalt

Naturligtvis vill du inkludera partyn och semestrar i din fotobok, men ibland kan faktiskt de små ögonblicken vara minst lika fantastiska. Lägg till 96 extra sidor till din fotobok så att du inte behöver utelämna någonting.

Handla nu

Har du skapat en sommar-fotobok ännu? Eller funderar du på att göra det? Har du förslag på hur du kan göra den speciell? Kommentera nedan, om du har det. Vi gillar att bli inspirerade av våra kreativa kunder.

Kommentarer